måndag 9 maj 2011

Ny, ekologiskt hållbar serie från Alterna

BAMBOO är en ny, ekologiskt hållbar serie från Alterna. Produkterna framställs med ekocertifierade ingredienser som odlas och handlas utifrån en rad hållbara och etiska principer och är därmed Fair Trade & NOP* certifierade.

Samtliga produkter i Bambooserien bygger på ren ekologisk bambu. Bambu bidrar till att optimera hårets styrka och att upprätthålla och förbättra dess förmåga att klara vardagens miljömässiga påfrestningar.
Hela Bambooserien bygger på samma etiska värderingar som alla produkter från Alterna och hela serien är därför fri från parabener, sulfat, gluten, paraffin, syntetiska färgämnen, mineraloljor, TEA och DEA.

Bamboo Smooth - innehåller bambuextrakt & Kendi Oil.
Produkter för starkt, mjukt och lätthanterligt hår.

Kendi Oil är en ekologisk olja som kommer från den indonesiska ön Sulawesi där Kenditräden växer. Oljan är känd som en av världens rikaste källor till essentiella fettsyror och innehåller en unik kombination av omega-3, -6 och -9 som gör håret blankt och smidigt genom att återställa hårstråets naturliga fuktbalans. Oljan innehåller också tokoferol som bekämpar fria radikaler och skyddar håret mot miljömässiga påfrestningar och skador.
Kendi Oil odlas av Sulawesis ursprungsbefolkning på ett sätt som inte belastar miljön och har därför fått det eftertraktade Fair Trade & NOP* certifikatet.
Alterna Bamboo Smooth Kendi Dry Oil Mist är en innovativ olja på sprayflaska som stärker, mjukgör och reparerar håret. Används vid styling för att ge en perfekt jämn och enhetlig struktur. En formula som gör håret blankt utan att göra det fett och tynga ner det. Passar alla hårtyper, där man vill eliminera frissighet.
Kostar 279 kr.

Alterna Bamboo Smooth Pure Treatment Oil kan användas som en behandling då den stärker, mjukgör och reparerar håret. Eller vid styling för att ge en perfekt jämn och enhetlig struktur.
Kostar 279 kr för 50ml.Alterna Bamboo Smooth Conditioner vårdar och återställer torrt och frissigt hår. Håret blir mjukt och lätt att reda ut.
Kostar 229 kr.

Bamboo Smooth består av:
Alterna Bamboo Smooth Shampoo
är ett milt rengörande och sulfatfritt shampoo som effektivt stärker och vårdar ditt hår. Eliminerar frissighet och gör håret silkesmjukt. Mild formula som inte tynger ner och lämpar sig därför perfekt för hår i skandinaviska miljö.
Kostar 229 kr.Bamboo Smooth produkterna har sin egen unika signaturdoft inspirerad av tropiska bambublad, citrus, liljekonvalj, fresia, orkidé och doftbuske.Follow EXKLUSIV VARDAG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar