torsdag 7 maj 2009

Närstående kvällssamtal

Att tänka tillbaka. Att sakna och känna. En mamma som fanns men inte finns. En moster som finns. Att prata om sjukdom och dåtid trots att det faktiskt är som det är. En betydande känsla för båda parter som egentligen gör ont i magen. Man öppnar upp och kan känna att man är nära fast man varit så långt borta. Innan. Betyder så mycket att få prata av sig. Hur viktigt det faktiskt är att få gråta. Att vara bitter och inse att världen inte alltid är en exklusiv vardag. Ibland måste man stanna upp och inse att vardagen kan bestå av elände. Men i de tragedier har man dåtid och minne att le åt. Att skratta och känna att man mår bra. I allafall lite. Man behöver inte se allt i vitögat utan kan blunda och stänga det ute. Och då ser man på lyckan som faktiskt finns runt omkring och uppskatta det lilla man har som är hur stort som helst. Vad det än må vara...

3 kommentarer:

  1. Det är så sant... Man måste inte alltid se sanningen i vitögat!
    Jag beundrar att du trots allt som hänt kan se lyckan som finns runt dig! Det är viktigt!!! Det betyder att du är stark och har levnadsgjädje!! Tack för en underbar lunch... Puss min vän!

    SvaraRadera
  2. Hej Linda!
    Hoppas allt är bra med dig och familjen. Såg att du varit inne på Jennys blogg ang. fototävlingen. Såg då även denna sida! Jenny är en nära vän och jag kan varmt rekomendera henne. Hon har tagit många bilder på mina små, jättefina! Men visst anar jag att även DU har en talang just för fotografi ;)
    Ha en skön sommar, Sköt om dig
    Kram Annika (fd levin)

    SvaraRadera
  3. Hej vännen

    Tänker ofta på er och ofta på din mamma och har jättesvårt att fatta att hon inte finns mer...

    Du e fantastisk Linda!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera