tisdag 7 juni 2011

Hallon/ vit choklad cupcakes


INGREDIENSER:
50 gram smör
1 dl mjölk
3 st ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl frusna Hallon
100 gram vitchoklad
Topping
100 gram philadelphia ost
50 gram smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk hallonsaft (kan lämnas bort, ävan gtt utan!)

GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och häll sedan i mjölken
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  4. Häll i det smälta smöret och mjölken i äggsmeten
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, blanda sedan försiktigt ner det i smeten (kan siktas ner)
  6. Dela/hacka hallonen i mindre bitar, häll i dem i smeten
  7. Hacka vitchokladen i bitar, blanda ner dem i smeten
  8. Sätt en stor matsked smet, eller fyll muffingsformarna till 2/3 (använd hällst muffinsplåt!)
  9. Grädda mitt i ugnen i ca.20 min, tills de har fått en liten brun nyans, de skall heller inte vara kladdiga i mitten, prova med provsticka
  10. TOPPING! Rör samman alla ingredienser till toppingen, använd din hand, det går enklare att få smöret mjukt och toppingen blir jämnare.
  11. Dekorera med spritspåse eller bred på cupcakesen, låt fantasin flöde i dekorationen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar