
INGREDIENSER:
Topping
50 gram | smör |
1 dl | mjölk |
3 st | ägg |
2 dl | socker |
3,5 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
3 dl | frusna Hallon |
100 gram | vitchoklad |
100 gram | philadelphia ost |
50 gram | smör |
5 dl | florsocker |
1 tsk | vaniljsocker |
1 msk | hallonsaft (kan lämnas bort, ävan gtt utan!) |
GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och häll sedan i mjölken
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt
- Häll i det smälta smöret och mjölken i äggsmeten
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, blanda sedan försiktigt ner det i smeten (kan siktas ner)
- Dela/hacka hallonen i mindre bitar, häll i dem i smeten
- Hacka vitchokladen i bitar, blanda ner dem i smeten
- Sätt en stor matsked smet, eller fyll muffingsformarna till 2/3 (använd hällst muffinsplåt!)
- Grädda mitt i ugnen i ca.20 min, tills de har fått en liten brun nyans, de skall heller inte vara kladdiga i mitten, prova med provsticka
- TOPPING! Rör samman alla ingredienser till toppingen, använd din hand, det går enklare att få smöret mjukt och toppingen blir jämnare.
- Dekorera med spritspåse eller bred på cupcakesen, låt fantasin flöde i dekorationen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar