fredag 4 november 2011

Waterclouds lanserar Repair Argan oil serumNu lanserar hårvårdsmärket Waterclouds produkten Repair Argan oil serum på den svenska marknaden. Arganolja innehåller omättade fettsyror och är rik på Vitamin E som är naturens mest kraftfulla fettlösliga antioxidant. Arganolja förnyar naturligt cellstrukturen i håret, hjälper livlösa och trötta hår samt återställer hårets lyster. Argan oil absorberas snabbt av håret och ger glans och styrka.

Användning: Ta en liten mängd i handflatan och applicera det på fuktigt hår, efter schamponering och conditioning. Styla som vanligt. För att motverka frizzighet och skydda håret mot yttre miljöpåverkan, applicera några få droppar i torrt hår.
I århundraden har Arganolja använts av kvinnor i Marocko för att behandla hår och naglar och motverka de skadliga effekterna av det varma klimatet. Arganolja utvinns från Arganträdet som bara växer i sydvästra Marocko. Arganträdet är anpassat för torrt klimat och har djupa rötter för att kunna nå vatten långt ner i marken. Trädet är hotat och växer bara i sydvästra Marocko på gränsen mot Saharaöken. Trädet finns på Unescos världsarvslista sedan 1999.

Argan-frukterna samlas in och skalen slås sönder med en sten. Innanför skalet finns själva frukten, bestående av fruktkött och tre kärnor. Fruktköttet används som djurfoder och av fröna gör man oljan. Fröna rostas sedan över en eld. Rostningen ger oljan den nötiga smaken. Efter rostningen mals fröna till olja. För att tillverka 0,3 kilo olja behövs nio kilo nötter. Det är bland annat därför oljan anses vara väldigt exklusiv.

Waterclouds Argan oil repar serum kostar 250 kr och finns på utvalda frisörsalonger i hela Sverige.
Follow EXKLUSIV VARDAG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar