Makroner 20 - 30 st
Ingredienser:
100 g Dr. Oetker hackade mandlar (2 påsar).
3,5 dl florsocker
3 äggvitor, rumstempererade.
0,5 dl strösocker
Ev. 2 msk kakao eller 2 tsk Dr. Oetker hushållsfärg
Kör mandel och florsocker i en matberedare till en jämn smet.
Vispa äggvitan luftig. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till en styv massa.
Vänd försiktigt ned mandelsockret i äggviteskummet. Blanda samman allt.
Lägg massan i en spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut små runda kakor på bakplåtsklätt papper.
Låt makronerna stå på plåten minst 20 min innan de gräddas. Grädda i 160 grader ca 15 minuter.
Låt kakorna stå några min. innan de lossas från bakplåtspappret.
Para ihop kakorna efter storlek och låt dem svalna.
Smörkräm
100 g smör
2,5 dl florsocker
4 msk vispgrädde
0,5 tsk Dr. Oetker vaniljarom eller romarom
Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Smaksätt med vanilj eller romarom. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på hälften av makronerna. Lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.
Chokladkräm
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad
Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör samman och låt svalna helt, gärna i kyl över natt.
Vispa upp krämen och lägg den i en spritspåse. Spritsa ut krämen på hälften av makronerna och lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar