onsdag 8 juni 2011

Brownie cupcakes med rich chocolate frosting

Löjligt enkla cupcakes att baka men resultatet är för bra för att vara sant! Frostingen är precis som namnet förklarar, väldigt smakrik och chokladig! Det bästa var också att frostingen höll sin form efter att jag tagit ut den från kylskåpet (5 timmar efter att jag frostat dem och de varit i rumstemperatur så höll de fortfarande formen), de flesta frostings brukar smälta efter en tid, men inte denna! Perfekt!

Brownie + choklad frosting = alldeles för farlig kombination för ens midjemått!

Brownie cupcakes med rich chocolate frosting

Brownie cupcakes med rich chocolate frosting
Brownie cupcakes med rich chocolate frosting
Brownie cupcakes med rich chocolate frosting

Ingredienser

120 g mörk choklad
225 g smör
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vanilj extrakt (pulver funkar också)
4 stora ägg
100 g mjölkchoklad, hackade i tärningar
2 dl pecan nötter, hackade

Frosting:
2 tsk osaltat smör
200 g choklad (välj själv om du vill ha mörk eller ljus, jag valde Valrhonas 65% *lyxig i högsta grad*)
6 msk grädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält choklad och smör i en kastrull. Häll det sen i en skål. Tillsätt socker, mjöl och vanilj i smörblandningen och blanda väl. Vispa i ett ägg i taget. Blanda slutligen i choklad tärningarna och pecannötterna.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.

Frosting:
Ha i alla ingredienser i en kastrull förutom vanilj extrakten. Rör om tills allt smält, ta bort kastrulen från spisen .
Rör i vaniljextrakten och låt svalna. ( Jag lät frostingen vara i kylskåpet och rörde om då o då tills jag fick den konsistensen jag ville ha för att kunna spritsa). När du spritsat frostingen över cupcaken behöver inte cupcaken stå i kylen, frostingen smälter inte och behåller formen hela tiden. Njut!

Follow EXKLUSIV VARDAG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar