söndag 3 januari 2010

Recepttips! -Björnbärskompott med maräng


Oj vad det finns många godsaker här i livet. Och visst ska man väl dela med sig av dessa. Detta recept är hittat på alltommat.se och rekommenderas!

Ingredienser (8 personer)

550 gbjörnbär
2 dlrödvin
1 dlströsocker
2 krmkardemumma, mald
1 krmkanel, mald
0,5 stvaniljstång
2 tskmaizena majsstärkelse
8 stsmå ugnssäkra koppar

Maräng:

3 stäggvitor
2 dlströsocker

Tillagning

Björnbärskompotten kan göras i förväg och stå i sina små ugnssäkra koppar. Lägg på marängtäcket och grädda dem strax före servering.
1. Blanda björnbär i en kastrull med rödvin, socker, kardemumma, kanel och vaniljstång snittad på längden. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min. 2. Vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så att kompotten tjocknar. Låt den svalna. Lyft upp vaniljstången och skrapa ner vaniljkornen i kompotten. Fördela den i 8 koppar. Ställ dem åt sidan. 3. Vid servering: Sätt ugnen på 225° ca 15 min före servering. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på låg hastighet ca 2 min och där- efter på hög hastighet. 4. Tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills skummet är blankt och går att forma till toppar. Spritsa eller skeda marängsmeten över kompotterna. Grädda i övre delen av ugnen ca 7 min. Servera dem varma.
Follow EXKLUSIV VARDAG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar