måndag 7 september 2009

Recept på vardagsmat


Kan ni som jag känna att vardagsrecept 
många gånger inte är det lättaste? 

Att komma på bra mat att äta, som går fort och som alla gillar?

Har ni förslag på bra vardagsmat?
Enkelt och smidigt?

Tar tacksamt emot....!

Follow EXKLUSIV VARDAG

4 kommentarer:

 1. Gulaschsoppa på blandfärs,krossade tomater, gul lök, grön och röd paprika och stark korv, vatten och kryddor efter smak. Om man vill kan mn även ha valfria grönsaker, pasta eller potatis men vi brukar köra på de första inredienserna.Serveras med en klick Creme fraich och ett gott bröd. Enkelt och supergott!!

  SvaraRadera
 2. Qusedillas brukar vi göra. Tortillabröd med ost, svartpeppar och tomater emellan som man steker i en torr panna. Till det brukar vi ha tomatsalsa och vita bönor blandade med rödlök.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig: man står där o har ingen aning om vad man ska fixa. Annars brukar vi vara duktiga på att göra veckomatsedel o handla hem allt en gång i veckan. Men sommartiden glöms det där bort o nu har vi inte kommit igång än.

  Tjockpannkaka(ugns alltså) med bacon eller rökt skinka?

  Thaisoppa: Färdig på tetra fr Kelda. LÄgg i strimlad kyckling, purjo,paprika o ev shitakesvamp. Vill man kan använda den som en gryta. Mindre vätska, mer av de andra + nudlar.

  SvaraRadera
 4. En favvo här hemma är "plåt". Man slänger in ett litet ungsfat med ett stycke kött fläskkare, rostbiff, lamm, kyckling, lax eller vad som önskas i ugnen. Ställer det på en plåt sen lägger man man morötter, lök, potatis, palsternacka, rödbetor eller vad som önskas och ungsbakar runt fatet. Efter 40min- 1timme är allt klart och det sköter sig själv. Blir jättegott! Finns massor med olika färdiga såser eller smaksatta cremefraischburkar man kan köpa och ha till.

  SvaraRadera