tisdag 17 augusti 2010

Historien bakom HOLY LAMA NATURALS!

Holy Lama Naturals - En naturlig känsla!

Alla produkter i Holy Lamas sortiment tillverkas av de bästa ekologiska ingredienserna. Tillverkningen sker till största del för hand. Produkterna kan användas till alla hudtyper. Ingredienserna kommer från naturen och är naturligtvis fria från parabener och mineraloljor. Produkterna är tillverkade med etisk känsla för såväl människor som natur. Det är vår förhoppning att du skall älska produkterna lika mycket som vi gör. Detta är vardagslyx!

För cirka tio år sedan så hade Herr Vijay arbetat i familjeföretaget i många år inom branschen för eteriska oljor. Han kände att det var tid att gå vidare. Med bred kunskap om växter och dess välgörande effekter börjar han och hustrun Vijaya att sätta sig in hur man använda dessa ingredienser för att ta hand om sin kropp. Varför blanda i kemiska och konstgjorda ingredienser när naturen har ett så brett utbud. Ur dessa föddes Holy Lama Nature. Idag ett företag som förutom att sälja mycket inom landet även exportera till Canada, USA, Tyskland och Holland. Och nu även Skandinaiven och Finland!

Holy Lama Naturals produkter är ekologiska och tillverkade med stor tanke på samtliga led i kedjan och med respekt för varje arbetsmoment. Vijay och Vijaya är väldigt stolta över att driva en sk all women enterprise. Detta är speciellt viktigt i ett land som Indien, där kvinnans roll inte alltid är på samma villkor som mannens. I produktionen finns endast kvinnor anställda och alla har de en sak gemensamt. Utan arbetsplater som Holy Lama Naturals skulle de stå utanför arbetsmarknaden. Detta då de är skilda, änkor, har nedsatt arbetsförmåga eller är helt utan utbildning. För de kvinnor som är knutna till sina hem finns här också möjlighet att få arbete genom att Holy Lama Naturals placerat ut ett stort antal egentillverkade maskiner som formar alla förpackningar till tvålarna. Kvinnorna präglar förpackningarna och företaget hämtar upp med jämna mellanrum.

I Keralas frodiga natur växer det mesta - och med goda skördar. De lokala bönder levererar till fabriken allt eftersom säsongen ger skörd av de olika ingredienserna. Alla oljor pressas på fabriken för att säkerställa att inga ingredienser läggs till. Holy Lama Naturals vill ha just allting naturligt. Välkommen in att besöka vår ingredienslista som ger Dig kunskap kring alla olika ingredienser som är använda.

All produktion sker utifrån ISO9001. Alla produkter är registrerade hos Läkemedelsverket och försedda med INCI namnen på alla ingredienser. Allt i enlighet med EUs lagstiftning. Här på vår hemsida finner Du under respektive produkter även ingredienserna på svenska. Har Du frågor är Du alltid välkommen att kontakta oss.

Holy Lama Naturals - ren vardagslyx eller som vi säger Luxury you deserve!

Varje dag presenteras varje produkt från Holy Lama Naturals för att ni ska kunna få en kort inblick i hur bra det är! Ett fantastiskt sortiment som ni kommer fastna för! Var inte rädda för att prova nått nytt, vi garanterar att ni inte ångrar er!

Välkommen till

www.exklusivvardag.se

Follow EXKLUSIV VARDAG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar